TRESPA

METEON este un placaj plin realizat din rasini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn, fabricat in conditii de presiune si temperaturi inalte. Printr-o tehnologie avansata  , EBC  ( polimerizare cu bombardament electronic), se obtin suprafetele decorative integrate in placaj si inalt protejate .
TRESPA METEON este utilizat pentru placarea fatadelor, intradosurilor, balcoanelor, aticelor precum si pentru mobilier stradal, paneluri sandwich, in aplicatii generale sau speciale de EXTERIOR.

TRESPA METEON este extrem de rezistent la intemperii. Soarele, ploaia, inclusiv ploaia acida, umezeala nu vor avea efect asupra suprafetei sau miezului placajului. Rezistenta la radiatiile ultraviolete si stabilitatea culorilor sunt foarte ridicate corespunzand pe scala de gri internationala ( ISO 105A02) treptelor 4 – 5. Variatiile ample sau rapide de temperatura  nu vor afecta proprietatile, stabilitatea sau aspectul placajului. Culorile nu vor avea schimbari vizibile cel putin 10 ani chiar si in conditii climatice severe sau in medii industriale puternic poluate. Se poate folosi in orice conditii climatice, gama temperaturilor constante de utilizare fiind intre -40 si + 130 grade Celsius

Suprafetele nonporoase ale placajului nu permit depunerea aderenta a impuritatilor. Suprafetele sau canturile placajului nu necesita acoperiri de protectie. TRESPA METEON este neafectat de agentii de curatire casnici sau de solventii organici puternici.

Elasticitatea ridicata, rezistenta la tractiune si compresiune garanteaza o rezistenta la impact foarte ridicata. Omogenitatea si densitatea miezului confera placajului TRESPA METEON o inalta rezistenta la smulgere in zonele de aplicare a elementelor de fixare. Acest aspect este deosebit de important cand placajul este fixat dorsal cu suruburi sau minidibluri. Stabilitatea si proprietatile de prelucrabilitate ale placajului TRESPA METEON sunt comparabile cu ale lemnului de esenta tare dar fara a fi afectat de umezeala, degradat de intemperii si mucegai sau de putrezire.

Pentru aplicatii de INTERIOR exista sortimentele TRESPA VIRTUON si TRESPA ATHLON iar pentru mobilierul de laborator care trebuie sa reziste la agenti chimici foarte agresivi TRESPA TOPLAB. Se ofera astfel un sistem de placi TRESPA cu multiple aplicatii, intr-o gama sortimentala si coloristica extrem de larga, cu decoruri permanent modernizate functie de tendintele arhitecturale.

 

Panouri HPL cu finisaj furnir [PARKLEX Facade]

Panouri HPL (High Pressure Laminate) obtinute din fibre de celuloza impregnate cu rasini fenolice, finisate cu furnir din lemn natural, rezistente la radiatii UV si agenti atmosferici. Panourile sunt produse din hartie laminata acoperita cu finisaje naturale din lemn, tratate cu rasini si supuse unor presiuni si unor temperaturi ridicate.

Placile Parklex Facade sunt prevazute cu un suprastrat special – Everlook – care creste considerabil durata de viata a panoului, imbunatatind rezistenta la radiatiile UV si decolorare.

Structura panourilor

 • Strat Antigraffitti PVDF
 • Everlook
 • Finisaje naturale din lemn
 • Miez HPL
 • Finisaje naturale din lemn
 • Film pentru echilibrare

Aceasta structura ii confera rezistenta la apa, protectie UV, protectie Anti-graffiti, intretinere usoara si durabilitate.

 

Aluminiu compozit non-combustibil [ALUCOBOND® A2]

Panouri incombustibile din aluminiu compozit, ALUCOBOND® A2, formate din doua fete de aluminiu de 0,5 mm grosime si un miez mineral. Panouri cu planeitate foarte buna si o rigiditate ridicata raportata la greutate redusa. ALUCOBOND® A2 se incadreaza la clasa de combustie C0, A2-s1,d0, si sunt folosite cu succes intr-o varietate de proiecte de placari si fatade ventilate: cladiri de birouri, locuinte private, clinici medicale, spatii comerciale etc.

Panourile compozite din aluminiu marca ALUCOBOND®, sunt distribuite in exclusivitate in Romania de GEPLAST.

Structura panourilor

 • Fata aluminiu 0.5 mm grosime
 • Miez mineral
 • Fete aluminiu 0.5 mm grosime

Panou non-combustibil (clasa de combustie C0, A2s1d0)

 

Aluminiu compozit greu-combustibil [ALUCOBOND® Plus]

ALUCOBOND® Plus este un panou compozit din aluminiu, cu miez compozit mineral, greu-combustibil – clasa de reactie la foc B-s1, d0. Proprietatile deosebite ale acestui material permit redarea unor forme si expresii arhitecturale deosebite. Locuinte private, constructii publice, cladiri de birouri sau comerciale, pentru o varietate de proiecte, panourile compozite ALUCOBOND® constituie o solutie eficienta, durabila si estetica.

Panourile compozite din aluminiu marca ALUCOBOND®, sunt distribuite in exclusivitate in Romania de GEPLAST.

Structura panourilor

 • Fata aluminiu 0.5 mm grosime
 • Miez mineral compozit, greu combustibil
 • Fete aluminiu 0.5 mm grosime

Panou greu-combustibil (clasa de reactie la foc B-s1, d0)

 

FUNDERMAX

Placa compactă de Exterior sau placa HPL Exterior este un produs laminat la înaltă presiune ( HPL ) în conformitate cu EN 438-6 de tip EDF, care este produs în prese pentru laminate, în condiții de presiune ridicată și temperaturi înalte, întărit cu un strat dublu de rășini acrilice ce oferă o protecție foarte ridicată împotriva intemperiilor.
Toate aceste caracteristici recomandă plăcile compacte Max Exterior ca fiind produsul deosebit de potrivit și foarte durabil, pentru fațadele clădirilor, placarea balcoanelor, mobilierul de exterior , garduri si panotaje exterioare .

Sunt disponibile în grosimi standard de la 4 la 13 mm :
FORMATE DISPONIBILE COMPACT EXTERIOR:
GR = 2800 x 1300 mm = 3,64 m²
SP = 2800 x 1854 mm = 5,19 m²
JU = 4100 x 1300 mm = 5,33 m²
XL = 4100 x 1854 mm = 7,60 m²

SUPRAFEȚE (finisaj) :
NT –pe ambele fețe
NH (Hexa)/NT ( numai în formatul 4100 x 1854 mm )
NG* (Gloss)/NG (Gloss) (numai în formatul 4100 x 1300 mm )

Avantajele plăcilor compacte de exterior
—izolarea constructivă împotriva intemperiilor
—construcții cu durată lungă de viață
—suprafață rezistentă la șocuri mecanice
—curățare ușoară
—întreținere minimă
—multitudine de decoruri
—montare variabilă a fațadei
—prindere vizibilă sau ascunsă

Galerie media

Top


  Am citit și sunt de acord cu regulamentul GDPR

  Call Now Button